Voordat men gaat injecteren zijn er een aantal belangrijke punten!

*Kijk goed of de voeg rondom de tegel niet beschadigd is, anders zou de injectiehars hierlangs kunnen wegvloeien. Is dit wel het geval dan adviseren we om de voeg eerst te herstellen alvorens te injecteren.

*De vloer mag niet te nat zijn, anders kan het product niet hechten!

*Oefen niet te veel druk uit bij het boren van het gaatje, laat de boor het werk doen, en op een laag toerental draaien, zodat het boortje zijn warmte kwijt kan, anders kan deze knappen. Bij te veel weerstand op een andere zijde boren, het kan zijn dat u precies op een lijm ril zit, waardoor de injectiehars niet onder de tegel kan vloeien.

*De injectiehars dient op kamertemperatuur verwerkt te worden. Eventueel de kokers even in een emmer met warm water leggen voor gebruik. Na het injecteren mag u minimaal 3 uur niet over de vloer lopen.

*Gebruik handschoentjes tijdens het werken, en leg een poetsdoek met wasbenzine of handreinigingsdoekjes klaar om eventueel  gemorste injectiehars direct te verwijderen. Als de injectiehars eenmaal uitgehard is dan is deze niet meer te verwijderen. Heeft u wasbenzine gebruikt, dan even met een schone doek en wat reinigingsmiddel (allesreiniger) de tegel na poetsen, om verkleuringen door de wasbenzine te voorkomen!

*Kokers welke u niet in één keer opgebruikt kunt u bewaren, u dient  wel voor de volgende keer een nieuwe mixer tip en verlengtuit te gebruiken, deze zijn los mee te bestellen. Zorg er wel voor dat u de opening van de koker goed vrij maakt (even door prikken ) zodat de 2 componenten zich wel weer goed kunnen mengen, anders hard de injectiehars niet meer voldoende uit!

*Advies is voor een grote afmeting van de tegel 60×60 cm 1 koker injectiehars te bestellen, voor een kleiner formaat tegel 30×30 cm kunt u wellicht twee tegels met 1 koker injectiehars injecteren. Dit blijft een schatting, omdat we nooit precies kunnen inschatten hoeveel ruimte er zich onder de tegel bevindt.

*Houdbaarheidsdatum van de injectiehars 6140 staat duidelijk aangegeven op de koker, zie EXP