Reparatie van loszittende of holle vloertegels – Injectiehars 6140

Losse of holklinkende tegels repareren

Makkelijk & snel!

Snelle reparatie van losse of holklinkende vloertegels.Zonder hak- of breekwerk!

UW PROBLEEM SNEL OPGELOST!

Tegelvast.nl biedt u de oplossing om losse tegels of holle vloertegels weer vast te leggen c.q. te repareren. Zonder onnodige hoge kosten en overlast door te hakken en breken. (Bekijk eerst onze Instructievideo voor gebruik)

Tegelreparatie zonder hak- en breekwerk!

Tijdig herstellen van losliggende tegels voorkomt breuken en scheuren. Maar wees niet bang dat er beitels en pneumatische hamers aan te pas moeten komen. Waar tegels eerder uitgehakt werden, is dit met onze speciaal ontwikkelde injectiehars 6140 verleden tijd. Vakkundige reparatie van tegels zonder stof en rommel. En niet geheel onbelangrijk: kosten- en tijdbesparend! Binnen drie uur kunt u de vloer en de ruimte weer in gebruik nemen!

Binnen drie uur weer klaar voor gebruik

Via een klein boor gaatje in de voeg injecteert u de hars onder de tegels. De sneldrogende hars is maar liefst 45 maal sterker dan reguliere tegellijm zodat deze goed aan de tegel hecht. Het boor gaatje in de voeg dicht u vervolgens netjes af met het meegeleverde voegsel (aanmaken met water, mengverhouding 5:1 deel water) zodat u er nauwelijks meer iets van ziet. Resultaat: het holle geluid is weg en de tegel zit weer vast. Dankzij de razendsnelle droogtijd en de sterkte van de hars is de ruimte binnen drie uur weer beschikbaar.

Unieke All-in-one DHZ set

De reparatie kunt u eenvoudig zelf doen met onze speciale injectiehars. Of vakkundig en zonder overlast laten uitvoeren door ons, of één van onze aangesloten applicatiebedrijven.

Snel uitgehard, u kunt uw vloer dus snel weer gebruiken

Makkelijk zelf te doen

Kobalt boortje 2 mm voor uw tegelvoeg wordt meegeleverd

Reparatie gewoon met een normale kitspuit

Compleet met mixertip en conisch verlengtuitje

Inclusief voegsel (grijs/antraciet) voor een perfecte afwerking

Reparatie is simpel en snel! Door het speciaal ontwikkelde kokersysteem kan de injectiehars 6140 met een normale kit spuit gebruikt worden. U hebt dus geen speciaal gereedschap nodig!

LET OP!: Het speciale systeem neemt ongeveer 1/3 van de koker in beslag. Door dit speciale systeem lijkt het alsof u de koker niet helemaal leeg kunt drukken. Dit is echter niet het geval, u kunt de volledige inhoud van de injectiehars gebruiken.

Download hier de handleiding

Boor meerdere gaatjes met een onderlinge afstand van circa 5 cm in de voeg waar de tegel hol is of los ligt. Gebruik hiervoor het  meegeleverde kobalt boortje. De gaatjes moeten haaks (85-95°) op de tegel geboord worden.

Plaats de koker injectiehars in de kitspuit. Verwijder de dop en draai de mixertip (mengnozzle) op de koker. Druk hierna stevig de doorzichtige verlengnozzle op de mixertip. Snij een klein puntje af van het conische tuitje zodat het tuitje rondom gesloten zit in het boorgat

Plaats de kitspuit in het boorgaatje en begin te injecteren. Vul de holle plekken onder de tegel zo dat de injectiehars bij het geboorde gaatje weer omhoog komt. Gemorste hars direct schoonmaken met aceton of wasbenzine!

Na 3 uur droogtijd kunnen de boorgaatjes weer worden gevoegd.(mengverhouding 5:1 deel water) Dan kunt u ook weer (voorzichtig) over de vloer lopen.

LET OP! Het meegeleverde kobalt boortje van 2,2mm is meerdere keren te gebruiken door het stompe puntje met een tangetje er af te breken.

Een steenboortje is helaas niet in deze diameter te verkrijgen!

Datasheets / downloads

Applicatiehandleiding injectiehars 6140 NL

Informatieblad injectiehars 6140 NL

Tabel benodigde materiaal 6140 Injectiehars per tube m2

MSDS Injectiehars 6140 RESIN – NL

MSDS Injectiehars 6140 HARDENER – NL

© Tegelvast B.V.

Kenniscentrum Tegelvast

Kenniscentrum Tegelvast heeft tipsinformatie en handleidingen die allen bijdragen aan het vereenvoudigen van het gebruik van onze oplossingen!

Op zoek naar aanvullend advies of extra hulp nodig bij het gebruik van onze producten? Neem gerust contact op met onze technisch adviseur.

tegelvast