Scheur in dekvloer

Scheuren in cementdekvloer repareren?

Scheuren in cementdekvloer repareren met tegelvast
Tegelvast scheur in dekvloer 5

Veilig en snel opgelost met Tegelvast!

 • Eenvoudig zelf aan te brengen
 • Voor iedere doe-het-zelver of vakman
 • Makkelijk en snel
 • Zonder hak- of breekwerk
 • Geen speciaal gereedschap nodig
 • Geen stof of rommel
 • Binnen 3 uur gerepareerd
 • Antislip coating zelf aanbrengen

Het probleem scheurvorming in dekvloeren en egalinevloeren

Rechtlijnige scheurvorming in dekvloeren woningen zijn voorzien van betonnen vloeren, waarover een dekvloer is aangebracht. Zowel bij de vloer afgewerkt met een kunststof gietvloer als bij vloeren met een betonnen afwerking of egaline mortel, worden rechtlijnige scheuren waargenomen.

Nadat de vloerafwerking is aangebracht wordt na verloop van tijd, soms zelfs na enkele jaren, schade zichtbaar. De schade uit zich in rechte scheuren door de vloer.Scheuren in cementdekvloer repareren, dat doe je zo

 1. Boor enkele gaatjes (afstand ca 5 cm) in de ondergrond waar de vloer hol is of los ligt. Gebruik hiervoor het speciaal meegeleverde boortje.
 2. Plaats de koker injectiehars in de kitspuit.
 3. Verwijder de dop en draai de mixertip op de koker.
 4. Druk hierna stevig de doorzichtige verlengnozzle op de mixertip.
 5. Snij een klein puntje af van het conische tuitje zodat het tuitje rondom gesloten zit in het boorgat.
 6. Plaats de verlengnozzle in het boorgat en begin te injecteren.
 7. Vul de holle of losliggende plekken op onder de vloer. Bij te veel tegendruk op kitspuit meerdere gaatjes gaan boren.
 8. Boorgat kan daar waar nodig direct weer worden gevuld, met hiervoor geschikt vulmiddel.

Na 3 uur droogtijd is de vloer weer beloopbaar. Let op na het injecteren van houtenvloeren de vloer verzwaren of aandrukken.


Vloerenvast injectiehars 6140

De 6140 vloerenvast injectiehars is uniek voor houten vloeren en andere diverse vloeren. De hars is perfect voor iedere doe-het-zelver maar ook voor de vakman. Het injecteren van de injectiehars is eenvoudig een klus die snel is geklaard. Bestel en ga direct aan de slag!


Scheuren in zandcement dekvloer

In een zandcement dekvloer zullen altijd scheuren voor komen. Tijdens het drogingsproces zal het zandcement altijd een bepaald krimp veroorzaken. Wanneer er geen vloerverwarming is opgenomen in de vloer, zullen de scheuren tijdens de drogings-fase ontstaan en zijn te zien als kleine scheurtjes. Openstaande scheuren kunnen ook voorkomen als gevolg van een scheur in de ondervloer.

Vloerenvast injectiehars zorgt voor een snelle afwikkeling van dit probleem. De scheuren in uw zandcement dekvloer kunnen herstelt worden door een gewapende druklaag te voorzien en de dekvloer zwevend aan te brengen. Bij een zwevende dekvloer, wordt spanning vanuit vervorming van de vloerelementen minder snel doorgezet tot in de dekvloer.


© Tegelvast B.V.

Kenniscentrum Tegelvast

Kenniscentrum Tegelvast heeft tipsinformatie en handleidingen die allen bijdragen aan het vereenvoudigen van het gebruik van onze oplossingen!

Op zoek naar aanvullend advies of extra hulp nodig bij het gebruik van onze producten? Neem gerust contact op met onze technisch adviseur.

tegelvast