Winkelmand

Snelle levering   ·   Gratis verzending vanaf €40,- (NL)  ·  Altijd vrijblijvend advies​

Scheur in dekvloer

Scheur in uw dekvloer?

Veilig en snel!

Eenvoudig zelf aan te brengen
Voor iedere doe-het-zelver of vakman

Het probleem scheurvorming in dekvloeren en egalinevloeren

Rechtlijnige scheurvorming waarneming in dekvloeren  woningen zijn voorzien van betonnen vloeren, waarover een dekvloer is aangebracht. Zowel bij de vloer afgewerkt met een kunststof gietvloer als bij vloeren met een betonnen afwerking of egaline mortel, worden rechtlijnige scheuren waargenomen.

Nadat de vloerafwerking is aangebracht wordt na verloop van tijd, soms zelfs na enkele jaren, schade zichtbaar. De schade uit zich in rechte scheuren door de vloer.

Snel naar

Vloerenvast injectiehars 6140

Unieke injectiehars voor houten/diverse vloeren
Voor iedere doe-het-zelver en vakman

Makkelijk en snel

Zonder hak- of breekwerk

Geen speciaal gereedschap nodig

Geen stof of rommel

Binnen 3 uur gerepareerd

Antislip coating zelf aanbrengen

Het injecteren van de injectiehars is eenvoudig een klus die snel is geklaard. Bestel en ga direct aan de slag!

Download hier de handleiding

Boor enkele gaatjes (afstand ca 5 cm) in de ondergrond waar de vloer hol is of los ligt. Gebruik hiervoor het speciaal meegeleverde boortje.

Plaats de koker injectiehars in de kitspuit. Verwijder de dop en draai de mixertip op de koker. Druk hierna stevig de doorzichtige verlengnozzle op de mixertip. Snij een klein puntje af van het conische tuitje zodat het tuitje rondom gesloten zit in het boorgat.

Plaats de verlengnozzle in het boorgat en begin te injecteren.
Vul de holle of losliggende plekken op onder de vloer. Bij te veel tegendruk op kitspuit meerdere gaatjes gaan boren.

Boorgat kan daar waar nodig direct weer worden gevuld, met hiervoor geschikt vulmiddel.

Na 3 uur droogtijd is de vloer weer beloopbaar. Let op na het injecteren van houtenvloeren de vloer verzwaren of aandrukken.

Datasheets / downloads

Informatieblad injectiehars 6140 NL

Scheuren in zandcement dekvloer

In een zandcement dekvloer zullen altijd scheuren voor komen. Tijdens het drogingsproces zal het zandcement altijd een bepaald krimp veroorzaken. Wanneer er geen vloerverwarming is opgenomen in de vloer, zullen de scheuren tijdens de drogings-fase ontstaan en zijn te zien als kleine scheurtjes. Openstaande scheuren kunnen ook voorkomen als gevolg van een scheur in de ondervloer.

Vloerenvast injectiehars zorgt voor een snelle afwikkeling van dit probleem. De scheuren in uw zandcement dekvloer kunnen herstelt worden door een gewapende druklaag te voorzien en de dekvloer zwevend aan te brengen. Bij een zwevende dekvloer, wordt spanning vanuit vervorming van de vloerelementen minder snel doorgezet tot in de dekvloer.

© Tegelvast B.V.