Tegel reparatieset

Losse of holklinkende tegels repareren

Eenvoudige tegel reparatieset voor het oplossen van losliggende of holle vloertegels. Dé complete tegel reparatieset voor de doe-het-zelver koop je bij Tegelvast. Lees op deze pagina alles over deze oplossing!

Tegelvast.nl biedt u de oplossing om met een compleet tegel reparatieset uw losse tegels repareren eenvoudig te realiseren. Eenvoudig vastzetten van tegels of een tegel reparatieset bestellen doe je bij Tegelvast.nl. (Bekijk eerst onze Instructievideo voor gebruik)

Badkamer tegel repareren met de tegel reparatieset van tegelvast
Losse badkamertegel snel gerepareerd met de tegel reparatieset van tegelvastTegelreparatie zonder hak- en breekwerk!

Tijdig herstellen van losliggende tegels voorkomt breuken en scheuren. Maar wees niet bang dat er beitels en pneumatische hamers aan te pas moeten komen. Waar tegels eerder uitgehakt werden, is dit met onze speciaal ontwikkelde injectiehars 6140 verleden tijd. Vakkundige reparatie van tegels zonder stof en rommel. En niet geheel onbelangrijk: kosten- en tijdbesparend! Binnen drie uur kunt u de vloer en de ruimte weer in gebruik nemen!

Binnen drie uur weer klaar voor gebruik

Via een klein boor gaatje in de voeg injecteert u de hars onder de tegels. De sneldrogende hars is maar liefst 45 maal sterker dan reguliere tegellijm zodat deze goed aan de tegel hecht. Het boor gaatje in de voeg dicht u vervolgens netjes af met het meegeleverde voegsel (aanmaken met water, mengverhouding 5:1 deel water) zodat u er nauwelijks meer iets van ziet. Resultaat: het holle geluid is weg en de tegel zit weer vast. Dankzij de razendsnelle droogtijd en de sterkte van de hars is de ruimte binnen drie uur weer beschikbaar.


Een complete tegel reparatieset voor de doe-het-zelver

De reparatie kunt u eenvoudig zelf doen met onze speciale injectiehars. Of vakkundig en zonder overlast laten uitvoeren door ons, of één van onze aangesloten applicatiebedrijven.

  • Snel uitgehard, u kunt uw vloer dus snel weer gebruiken
  • Makkelijk zelf te doen
  • Kobalt boortje 2 mm voor uw tegelvoeg wordt meegeleverd
  • Reparatie gewoon met een normale kitspuit
  • Compleet met mixertip en conisch verlengtuitje
  • Inclusief voegsel (grijs/antraciet) voor een perfecte afwerking

Reparatie is simpel en snel! Door het speciaal ontwikkelde kokersysteem kan de injectiehars 6140 met een normale kit spuit gebruikt worden. U hebt dus geen speciaal gereedschap nodig!

LET OP!: Het speciale systeem neemt ongeveer 1/3 van de koker in beslag. Door dit speciale systeem lijkt het alsof u de koker niet helemaal leeg kunt drukken. Dit is echter niet het geval, u kunt de volledige inhoud van de injectiehars gebruiken.


  1. Boor meerdere gaatjes met een onderlinge afstand van circa 5 cm in de voeg waar de tegel hol is of los ligt. Gebruik hiervoor het  meegeleverde kobalt boortje. De gaatjes moeten haaks (85-95°) op de tegel geboord worden.
  2. Plaats de koker injectiehars in de kitspuit. Verwijder de dop en draai de mixertip (mengnozzle) op de koker. Druk hierna stevig de doorzichtige verlengnozzle op de mixertip. Snij een klein puntje af van het conische tuitje zodat het tuitje rondom gesloten zit in het boorgat
  3. Plaats de kitspuit in het boorgaatje en begin te injecteren. Vul de holle plekken onder de tegel zo dat de injectiehars bij het geboorde gaatje weer omhoog komt. Gemorste hars direct schoonmaken met aceton of wasbenzine!
  4. Na 3 uur droogtijd kunnen de boorgaatjes weer worden gevoegd.(mengverhouding 5:1 deel water) Dan kunt u ook weer (voorzichtig) over de vloer lopen.

LET OP!: Het meegeleverde kobalt boortje van 2,2 mm is meerdere keren te gebruiken door het stompe puntje met een tangetje er af te breken.

Een steenboortje is helaas niet in deze diameter te verkrijgen!Een loszittende vloertegel herstellen met de tegel reparatieset van Tegelvast.nl?

Bijna iedereen met tegels in huis krijgt wel eens met een loszittende vloertegel of wandtegel te maken. Dit is vervelend maar met de tegel reparatieset van Tegelvast gauw weer op te lossen! Bij iedereen gebeurt het weleens dat er iets op een vloertegel valt en dat er een stukje vanaf breekt of dat er een scheurtje in zit. Maar ook verkeerde geboorde gaatjes kunt u herstellen.

Losse of holle vloertegel of wandtegel laten herstellen?

Wanneer u last heeft van een losse of holle tegel is het vervangen hiervan met hak- en breekwerk zorgt voor veel rotzooi, is frustrerend en ook nog eens erg kostbaar. Het vervangen van een tegel gaat gepaard met hak- en breekwerk en is hierdoor erg kostbaar. De Tegelvast applicatiebedrijven herstellen de losse tegel zonder al te veel moeite en zonder de tegel te verwijderen.


Een losliggende tegel zelf repareren?

Uw holle vloertegel zelf repareren is natuurlijk ook mogelijk met de Tegelvast injectiehars. Deze set is voor de echte doe-het-zelver een top product. Met slechts 3 uur droogtijd zijn uw tegels erg snel weer te belopen zonder het holle geluid in uw vloer. Heeft u een vraag over de oplossing van Tegelvast? Neemt u dan gerust contact op met onze technisch adviseur Gerrit Medema

De tegel reparatieset van tegelvast is ook in de keuken te gebruiken
De tegel reparatieset van tegelvast is ook in de keuken te gebruiken!

© Tegelvast B.V.

Kenniscentrum Tegelvast

Kenniscentrum Tegelvast heeft tipsinformatie en handleidingen die allen bijdragen aan het vereenvoudigen van het gebruik van onze oplossingen!

Op zoek naar aanvullend advies of extra hulp nodig bij het gebruik van onze producten? Neem gerust contact op met onze technisch adviseur.

tegelvast