Het verwijderen van een tegelvloer lijkt simpel, maar kan behoorlijk complex zijn. Zeker als je de ondervloer wilt behouden of geen schade aan de omgeving wil veroorzaken. In dit artikel leggen we uit hoe het verwijderen van een tegelvloer werkt, waarom het belangrijk is om vakkundige mensen in te schakelen en of het voordeliger is om een tegelvloer te herstellen in plaats van te verwijderen.
Tegelvloer verwijderen: hoe ga je te werk?
Het verwijderen van een tegelvloer begint met de voorbereiding van de ruimte. Zorg ervoor dat de vloer vrij is van meubels en andere obstakels. Bescherm vervolgens de omliggende gebieden met afdekzeil om schade en stofverspreiding te minimaliseren. Gebruik een beitel en een hamer of een elektrische breekhamer om de tegels voorzichtig te verwijderen. Begin aan de rand van de kamer of op een plek waar een tegel al beschadigd is. Werk systematisch om de onderliggende vloer zo min mogelijk te beschadigen. Het proces kan tijdrovend zijn en vereist geduld, vooral als de tegels stevig vastzitten met sterke lijm of mortel.
Waarom experts inschakelen voor tegelverwijdering?
Het weghalen van een tegelvloer vereist precisie, vakkennis en het juiste gereedschap. Vloertegels zijn vaak stevig verlijmd of in cement gelegd, waardoor het risico op beschadiging van de ondervloer groot is. daarnaast komt er vaak veel stof en puin bij kijken.
Professionals weten precies hoe ze tegels kunnen verwijderen zonder de omgeving te beschadigen. Ze gebruiken speciale machines en technieken waarmee ze efficiënt, schoon en veilig te werk gaan. Zo wordt niet alleen tijd bespaard, maar blijft je vloer ook in goede staat voor een eventuele nieuwe afwerking
Kosten tegelverwijdering experts
De kosten voor het inschakelen van experts om een tegelvloer te verwijderen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de vloer, de staat van de tegels, en de moeilijkheidsgraad van de verwijdering. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Deze kosten kunnen oplopen als de tegels zeer stevig vastzitten of speciaal gereedschap vereisen.
Tegels verwijderen zonder beschadiging
Wil je later nieuwe tegels leggen, laminaat plaatsen of een gietvloer aanbrengen? Dan is het extra belangrijk om de oude tegelvloer netjes te verwijderen. Tegels verwijderen zonder beschadiging is mogelijk wanneer dit zorgvuldig en met de juiste middelen wordt uitgevoerd.
Wanneer kies je voor verwijderen en wanneer voor herstellen?
Bij losliggende of beschadigde tegels lijkt het verwijderen van de volledige vloer soms de meest logische stap. Toch is dat lang niet altijd nodig. In veel gevallen is het herstellen van de vloer niet alleen eenvoudiger, maar ook een stuk voordeliger en duurzamer.
De injectiehars van Tegelvast is een effectieve en eenvoudige oplossing om losliggende en holle tegels te herstellen, zonder de tegels hoeven te verwijderen. Dit unieke doe-het-zelf product maakt het mogelijk om via een klein boorgaatje de tweecomponenten hars onder de tegel te injecteren, wat zorgt voor een snelle en duurzame bevestiging. Met Tegelvast Injectiehars 6140 vermijd je de rommel en de kosten van het uitbreken van tegels, terwijl je binnen drie uur een stevig en mooi resultaat hebt. Het is een ideale oplossing voor zowel binnen- als buitenvloeren. Ontdek onze oplossingen.