Reparatie zelf uitvoeren – Injectiehars 6140

Handleiding voor doe-het-zelvers
Injectiehars 6140

Simpel en snel in 4 stappen:

Download onze handleiding
Stap 1: Boor meerdere gaatjes met een onderlinge afstand van circa 5 cm in de voeg waar de tegel hol is of los ligt. Gebruik hiervoor het speciaal meegeleverde boortje. De gaatjes moeten haaks (85-95°) op de tegel geboord worden.

Stap 2: Plaats de koker injectiehars in de kitspuit. Verwijder de dop en draai de mixertip (mengnozzle) op de koker. Druk hierna stevig de doorzichtige verlengnozzle op de mixertip.

Stap 3: Plaats de kitspuit in het boorgaatje en begin te injecteren. Vul de holle plekken onder de tegel zo dat de injectiehars bij het geboorde gaatje weer omhoog komt.

Stap 4: Na 3 uur droogtijd kunnen de boorgaatjes weer worden gevoegd. Na 3 uur kunt u ook weer (voorzichtig) over de vloer lopen.

Injectiehars

Belangrijk voordat u gaat injecteren!

  • Kijk goed of de voeg rondom de tegel niet beschadigd is, anders zou de injectiehars hierlangs kunnen wegvloeien. Is dit wel het geval dan adviseren we om de voeg eerst te herstellen voordat u begint te injecteren.
  • De vloer mag niet te nat zijn, anders kan het product niet hechten!
  • Oefen niet te veel druk uit bij het boren van het gaatje, laat de boor (kobalt) het werk doen, en op een laag toerental draaien, zodat het boortje zijn warmte kwijt kan, anders kan deze knappen.(wanneer het boortje bod word, kunt u deze met een tangetje afbreken om nogmaals te gebruiken)Bij te veel weerstand op een andere zijde boren, het kan zijn dat u precies op een lijm ril zit, waardoor de injectiehars niet onder de tegel kan vloeien.
  • De injectiehars moet op kamertemperatuur verwerkt te worden. Eventueel de kokers even in een emmer met warm water zetten (draaidop niet onderdompelen) voor gebruik.
  • Gebruik handschoentjes tijdens het werken, en leg een poetsdoek met wasbenzine of handen reinigingsdoekjes klaar om eventueel  gemorste injectiehars direct te verwijderen. Als de injectiehars eenmaal uitgehard is dan is deze niet meer te verwijderen. Heeft u wasbenzine gebruikt, dan even met een schone doek en wat reinigingsmiddel (allesreiniger) de tegel na poetsen, om verkleuringen door de wasbenzine te voorkomen!

Injectiehars van Tegelvast

Repareer losse tegels in een oogwenk met injectiehars

Heb je last van losliggende tegels in je vloer? Maak je geen zorgen! Onze Tegelvast 6140 injectiehars is de perfecte oplossing voor dit probleem. Deze doe-het-zelf set is eenvoudig in gebruik, snel uithardend en laat je vloer in no-time weer bruikbaar. Hier is alles wat je moet weten:

Snel uithardend en onmiddellijk bruikbaar

Onze Tegelvast 6140 is een unieke injectiehars die bestaat uit twee componenten. Het boorgaatje in de voeg injecteert eenvoudig de hars onder de tegels, en vervolgens sluit je het boorgat netjes af met het meegeleverde voegsel. Het resultaat? Het holle geluid verdwijnt, en de tegels zitten weer stevig vast. Wat nog beter is, is dat de vloer binnen slechts drie uur na de reparatie weer beloopbaar is. Geen stof, geen rommel, alleen een solide vloer.

Alles wat je nodig hebt, in één set

Onze doe-het-zelf set bevat alles wat je nodig hebt om deze reparatie snel en efficiënt uit te voeren. Hier is wat je in de set vindt:

  • Koker 6140 injectiehars 250 ml
  • 1 mixertip en 2 eindtuitjes
  • 2,5 mm boortje
  • 1 epoxy remover doekje
  • Klein cupje voegsel in de kleur antraciet of grijs

Professioneel resultaat zonder gedoe

Het mooie van de Tegelvast 6140 injectiehars is dat je met minimale inspanning een professioneel resultaat kunt bereiken. Je hebt geen uitgebreide technische vaardigheden of dure hulpmiddelen nodig. Alles wat je nodig hebt, wordt geleverd in de handige doe-het-zelf set. Zelfs als je nog nooit eerder een tegelreparatie hebt uitgevoerd, kun je met vertrouwen aan de slag gaan.

Geen gedoe of rommel

Traditionele tegelreparaties gaan vaak gepaard met stof, rommel en verstoring van je dagelijkse bezigheden. Met de Tegelvast 6140 injectiehars is dat verleden tijd. Het product is ontworpen om schoon en efficiënt te werken. Het wordt geleverd met een epoxy remover doekje om eventuele gemorste hars eenvoudig schoon te maken. Zo houd je je omgeving schoon en opgeruimd tijdens en na de reparatie.

Kortom, met de Tegelvast 6140 injectiehars is het repareren van losliggende tegels een fluitje van een cent. Je krijgt snel en duurzaam resultaat zonder het gedoe en de kosten van het inhuren van een professional. Dus, waar wacht je nog op? Weg met die losliggende tegels en geniet weer van een stevige, strakke vloer!

© Tegelvast B.V.

Kenniscentrum Tegelvast

Kenniscentrum Tegelvast heeft tipsinformatie en handleidingen die allen bijdragen aan het vereenvoudigen van het gebruik van onze oplossingen!

Op zoek naar aanvullend advies of extra hulp nodig bij het gebruik van onze producten? Neem gerust contact op met onze technisch adviseur.

tegelvast