Snelle reparatie van loszittende of holle vloertegels

Tegelreparatie | Een snelle en eenvoudige oplossing voor losse of holle tegels!

Losse of holle tegels zijn een veelvoorkomend probleem in woningen en bedrijven. Ze kunnen ontstaan door slijtage, schokken of verkeerde plaatsing. Het vervangen van een losse tegel is een ingrijpende klus die veel tijd en geld kost. Tegelvast biedt een snelle en eenvoudige oplossing voor dit probleem, namelijk de Tegelvast injectiehars.

Losse tegels repareren of holle tegels vastzetten?

Een tegel reparatie van losse of holklinkende vloertegels, zonder hak- of breekwerk, uw probleem snel opgelost. Met de oplossing van Tegelvast wordt tegels repareren een leuke klus!

Tegelvast.nl biedt u de oplossing om losse tegels of holle vloertegels weer vast te leggen c.q. te repareren. Met deze tegel reparatieset kunt u zonder onnodige hoge kosten en overlast door te hakken en breken de tegels vastzetten.

Tegel reparatie met de tegelvast injectiehars
Een loskomende tegel herstellen leuk en eenvoudig gemaakt met de Tegelvast injectiehars


De Tegelvast injectiehars biedt de volgende voordelen:

 • Snelle reparatie: De hars is snel uitgehard, waardoor u uw vloer binnen enkele uren weer kunt gebruiken.
 • Eenvoudig zelf te doen: De reparatie is eenvoudig uit te voeren met een normale kitspuit en een meegeleverd kobalt boortje.
 • Hoge kwaliteit: De hars is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer sterk.

Losse of holle tegels repareren

Makkelijk en snel!
De reparatie kunt u zelf doen met onze speciale injectiehars. Of vakkundig en zonder overlast laten uitvoeren door ons, of één van onze aangesloten applicatiebedrijven!Weer klaar voor gebruik binnen 3 uur

Voor het injecteren van tegels met de hars boort u een klein gaatje in de voeg. Door de sterkte van de lijm, maar liefst 45 maal sterker dan reguliere tegellijm, hecht deze goed aan de tegel. Met het meegeleverde voegsel dicht u het boor gaatje netjes af. Deze kunt u aanmaken met water, mengverhouding 5:1 deel water. Het resultaat is het geluid wat weg is en de tegel die weer vast zit. De droogtijd is zeer beperkt en de ruimte binnen drie uur weer beschikbaar.

Tegel reparatie

Een tegel herstellen die los ligt? Wanneer u de tegel moet vervangen door middel van hak- en breekwerk is dit duur, veel werk en met name frustrerend. Tegelvast.nl heeft een eenvoudige doe-het-zelf oplossing waarmee u in een handomdraai uw tegel herstellen kunt.


Een complete set voor de doe-het-zelver

De speciale injectiehars is eenvoudig zelf te injecteren. Ook is er de mogelijkheid om een reparatie uit te laten voeren door ons of één van onze applicatiebedrijven.

 • Binnen no-time uitgehard, dus de vloer weer snel begaanbaar
 • Eenvoudig voor iedere doe-het-zelver
 • Eenvoudig boren met meegeleverd 2mm Kobalt boortje
 • Normale kitspuit te gebruiken voor de reparatie
 • Mixertip en conisch verlengtuitje meegeleverd
 • Inclusief voegsel (grijs/antraciet) voor een perfecte afwerking
 • Reparatie is simpel en snel! Door het speciaal ontwikkelde kokersysteem kan de injectiehars 6140 met een normale kit spuit gebruikt worden. U hebt dus geen speciaal gereedschap nodig!

LET OP!: Het speciale systeem neemt ongeveer 1/3 van de koker in beslag. Door dit speciale systeem lijkt het alsof u de koker niet helemaal leeg kunt drukken. Dit is echter niet het geval, u kunt de volledige inhoud van de injectiehars gebruiken.


Unieke all-in-one, doe-het-zelf set

2 componenten epoxy

 • Snel uitgehard, u kunt uw vloer dus snel weer gebruiken
 • Makkelijk zelf te doen
 • Speciaal boortje voor uw tegelvoeg wordt meegeleverd
 • Reparatie gewoon met een normale kitspuit
 • Compleet met mixertip en conisch verlengtuitje
 • Inclusief voegsel (grijs/antraciet) voor een perfecte afwerking
Holle vloertegels oplossen
Losse tegel vastlijmen met de tegelvast doe-het-zelf set

Hoe tegels injecteren? Aan de hand van een simpel stappenplan 👇

 1. Boor meerdere gaatjes met een onderlinge afstand van circa 5 cm in de voeg waar de tegel hol is of los ligt. Gebruik hiervoor het  meegeleverde kobalt boortje. De gaatjes moeten haaks (85-95°) op de tegel geboord worden.
 2. Plaats de koker injectiehars in de kitspuit. Verwijder de dop en draai de mixertip (mengnozzle) op de koker. Druk hierna stevig de doorzichtige verlengnozzle op de mixertip. Snij een klein puntje af van het conische tuitje zodat het tuitje rondom gesloten zit in het boorgat.
 3. Plaats de kitspuit in het boorgaatje en begin te injecteren. Vul de holle plekken onder de tegel zo dat de injectiehars bij het geboorde gaatje weer omhoog komt. Gemorste hars direct schoonmaken met aceton of wasbenzine!
 4. Na 3 uur droogtijd kunnen de boorgaatjes weer worden gevoegd.(mengverhouding 5:1 deel water) Dan kunt u ook weer (voorzichtig) over de vloer lopen.

LET OP!: Het meegeleverde kobalt boortje van 2,2 mm is meerdere keren te gebruiken door het stompe puntje met een tangetje er af te breken.

Een steenboortje is helaas niet in deze diameter te verkrijgen!


 

© Tegelvast B.V.

Kenniscentrum Tegelvast

Kenniscentrum Tegelvast heeft tipsinformatie en handleidingen die allen bijdragen aan het vereenvoudigen van het gebruik van onze oplossingen!

Op zoek naar aanvullend advies of extra hulp nodig bij het gebruik van onze producten? Neem gerust contact op met onze technisch adviseur.

tegelvast